Direktlänk till inlägg 6 april 2014

En Glad-blogg utlovad

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 april 2014 22:06

Veckan som gått har definitivt bjudit på glädje!!
Glädje över att sanningen segrat över lögnen!! Även om lögnen fortfarande försöker ta mark...
Glädje över att ett nytt litet skäggtroll införlivats i vår flock!
Glädje över att våren påminner oss om att mörkret måste fly och att ljuset segrar!!
Glädje över att jag kan ha en uppgift trots min sjukdom.
Glädje över vänner som är just det: VÄNNER!!
Glädje
Glädje
Glädje
Glädje över att vårblommorna vågar sticka upp trots att vinter o kyla fortfarande gör sig påminda

Jag tror ju inte på det där med att man alltid kan "Välja Glädje" men jag tror på att man trots omständigheter kan välja vad man gör med sina känslor!

Den här lilla sötnosen kan man ju inte annat än bli just GLAD av!!
Britta är vårt senaste nytillskott här i Fridhem, och JA jag vet!!!! Hundarna har en egen blogg http://toute-vitesse.bloggplatsen.se
men erkänn att man blir glad av den där uppsynen!!

Och av den här...ja ja hon ser sur ut men jag lovar att hon är glad o kärleksfull, precis som vi alla borde vara!!
Jag måste ändå passa på att skriva en rad om vad jag tycker om människor som använder MAKTMISSBRUK som en väg till att få människor i sitt våld!!
Jag avskyr....nej jag HATAR!!! När människor utnyttjar sin status, sin historia, sin position eller kanske sin önskan om att vidhålla sin position för att trycka ner SIN sanning i halsen på de som vågar uttrycka en avvikande åsikt!!
Maktmissbrukare kommer i olika sorters skepnader...nån kommer som en misshandlande make/pappa, nån kommer som lokalpolitiker eller kanske till och med som politiker på riksplanet, nån kommer som en "Guds tjänare" (de är de värsta) nån kommer som beskäftigt föreningsproffs med en egen agenda, nån kommer som en "vän" ...gemensamt för alla är att de kommer för att nästla sig in och framföra sin sanning!!
Vi borde kanske vara lite mer kritiska men ibland blir jag så trött på att vara kritisk, i själ o hjärta så är jag en person som VILL tro gott om mina medmänniskor, som forfarande hoppas på att TRO, HOPP och KÄRLEK ska segra!!!
För att vara lite extra tydlig så vill jag slå fast detta: DET ÄR VIKTIGT ATT SKILJA PÅ SAK OCH PERSON!!
Hur då undrar du kanske??!!
Jo genom att ha den här grundinställningen: vad en människa GÖR är inte lika med vad en människa ÄR!! Svårt!!! Ja!! Men jag tror ändå att vi mår bäst av att tänka så, men jag håller med om att när jag möter en människa som utför hemska gärningar så är det svårt att se bortom gärningarna...hmm är det inte så att mina gärningar definierar mig som person?? Menar jag att t ex Hitler, Mussolini, Stalin, Idi Amin m fl. egentligen var GODA människor?? NEJ!!!
Nu blir det ju krångligt....skilja på sak o person är ju enkelt i teorin men svårt i praktiken...hur hur hur....
Ja jag har faktiskt inget bra svar på det, men i den bästa av världar så fungerar det!! Men i den här världen som vi bor i då???
Jo jag tror att om jag har som grundidé att jag inte tänker såga en person pga vad jag SER så har jag ändå kommit långt!!
Vi kanske skulle vara lite mer som min Britta!! Britta är en dvärgschnauzervalp på tio veckor och hon har en skön inställning till livet: hej hej jag är Britta och jag vill gärna hälsa på sig, jag vill gärna gosa med dig för jag tror att du är en schysst person och jag tror alla om gott!!
Min uppgift som Brittas matte är att se till att hon får goda erfarenheter som stärker henne och som för henne framåt!!
I samspelet med våra medmänniskor så får vi både ge o ta, ibland är vi "Brittor" som stormar fram och bara vill ge kärlek och ibland är vi som Brittas matte som hjälper henne att få goda erfarenheter - vi får både ge och ta!!
Jag är GLAD över att jag har vänner som hjälper mig att hålla fokus, som ibland säger att de tycker jag har fel och ibland är de snälla nog att säga att jag har rätt...
Just nu känner jag att jag - som vanligt - svävar iväg o inte har riktigt koll på var jag är på väg.....men låt mig slå fast detta: jag hatar lögnen i vilken form den än visar sig MEN jag hoppas att jag kan se människan bakom lögnen!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carry Jiewertz Larsson - 24 december 2015 21:07

Förra året bestämde mannen min o jag oss för att det var dags att skapa nya traditioner. Vi hade haft några tuffa år med krossade drömmar och föhoppningar men vi hade ju - som vi alltid gör - rest oss och hämtat styrka i varandra o kunde fortfarande...

Av Carry Jiewertz Larsson - 17 november 2015 20:35

Kollar nån random såpa...och hon säger: jag vill att du ska veta vem jag är.... han säger: jag har aldrig mött min far... OCH det drabbar mig...som ett slag mitt i solarplexus!!! POW!!!! Jag VILL att du ska veta VEM jag ÄR!! Jag har ALDRIG mött...

Av Carry Jiewertz Larsson - 23 september 2015 17:18

Funderar lite...som vanligt....funderar över attityder som icke överviktiga har mot överviktiga.... Är man LAT för att man är överviktig??? Har man ingen KARAKTÄR när man är överviktig?? Är man MINDRE VÄRD när man är överviktig??? Ja Ja...jag...

Av Carry Jiewertz Larsson - 3 september 2015 23:13

Jag har växt upp i en frikyrklig miljö... Fått "frikyrkliga" värderingar... På gott och ont... Men det jag fick med mig var detta: ALLA!!! Precis ALLA!!! Är lika mycket värda!! Oavsett hudfärg...bakgrund...religion...ja du fattar... Just DÄRFÖR s...

Av Carry Jiewertz Larsson - 27 augusti 2015 21:12

...läser en artikel i M Magasin om "Barnbarnsprat" och den slår mig mitt i Solarplexus!!! Alla blir väl glada över BARNBARN!!?? Jo...fast....alla får inte barnbarn...och en del som fått "barnbarn" förlorar dem...förlorar dem pga föräldrarna......

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se