Alla inlägg under juni 2014

Av Carry Jiewertz Larsson - 12 juni 2014 21:59

Kan ALDRIG vara OK!!!
Läste en artikel i Sydsvenskan

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/vi-uppmanar-sveriges-regering-att-agera-mot-det-irakiska-lagforslaget-om-barngi/

och blev alldeles förskräckt??? Men inte förvånad! I de här länderna härskar en religion vars frontperson gifte sig med ett barn när han själv var dryga femtio år...men äktenskapet fullbordades inte förrän flickan var hela....NIO!!! NIO!!! år!!! Hallå??? Ja ja det var ju såååå länge sedan tänker du...men samma saker händer runt om i världen fortfarande!!! Och vi här i den civiliserade upplysta världen fattar inget...ser inget...vill inget se....varför??? Om barn far illa så måste vi agera!! Vi kan inte göra som de tre aporna som varken HÖR, SER eller TALAR!!!
Barnen är vår framtid!!! Om vi inte står upp för dem, om vi är tysta när Irak vill lagstifta om att det ska vara OK med tillfälliga äktenskap med minderåriga för att män, vuxna män, tillfälligt ska kunna tillfredsställa sina lustar, ja det är - i den kulturen - män som nyttjar barnen, som nyttjar kvinnorna, som har makten!!!
Vad ska vi då kunna göra för att ta ifrån dem den makten??
Ja vi kan ju börja med att se dem som människor!!! Inte apor!! Läste nyss ett inlägg på Facebook där någon (inte en av mina vänner om du nu undrar) skrev om att de blivit attackerade på en bensinmack av APOR!!! Som försökte ta bilen, som försökte råna...men kontentan var att det var APOR!!! Hmm...nja...jag tror inte apor är såpass driftiga och smarta...men budskapet var ju ganska klart om vilken typ av människor vi skulle tro att dessa "apor" var!! Jag tänker verkligen inte skriva här vad man ville vi skulle tro..för då blir jag väl anmäld...men var säker på EN sak!!! Jag ogillar rasism, jag ogillar smygrasismen som florerar vilt, jag anser att alla - JA ALLA - människor är lika mycket värda oavsett, kön, hudfärg, tro, filosofi, politisk åsikt osv osv ALLA ÄR MÄNNISKOR!!! Sen uppför sig många människor som svin, som apor...som bufflar...som...ja du vet....men därifrån till att kalla dem det!!?? NEJ!!! Jag tänker inte sjunka så lågt!! Skilj på sak och person!!! Svårt!! Svårt???? JA!!!! Men nödvändigt!!! Vad en människa GÖR kan vara fruktansvärt, förkastligt, avskyvärt osv men människan ÄR fortfarande människa och har ett människovärde!!!
Vi blir frustrerade när vi möter människor som tycker det är OK att utnyttja små barn sexuellt, att utnyttja kvinnor sexuellt, att utnyttja män sexuellt...men det är trasiga trasiga människor som behöver hjälp. Många bör hamna i fängelse, några inom psykvården men alla som utför sådana handlingar behöver hjälp, behöver en konsekvens, ja ett straff om du nu vill....men människor är de fortfarande hur svårt det än kan vara att tro det baserat på deras handlingar!!
Ikväll får du inga vackra bilder...för ikväll är jag arg!!! Och har ingen lust att illustrera det!!
Kom igen nu!!! Protestera mot barnäktenskap, mot Sverigedemokraterna, mot smygrasismen, mot homofobin, mot allt som vill styra in oss i ett fack!!! Men sjunk inte så lågt att du börjar använda förtryckarnas uttryck, rasisternas ordval....
Ställ dig upp o skrik!!!! Skrik ut din vrede!!! Skrik ut din ångest över vad som sker! Skrik!!! Skrik!!! Ju fler som skriker mot förtryckarna - i vilken form de än visar sig - desto bättre!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 11 juni 2014 18:15

Kärlek....
Smaka på det ordet....mmmmm....vad dyker upp i ditt huvud när du tänker på KÄRLEK??
I mitt huvud dyker så klart mannen min upp, i år är det 35 år sedan vi träffades och blev ett par, vi hade känt varandra i fem dagar när vi - som det på den tiden kallades - blev ihop!!! Efter exakt fem månader förlovade vi oss, jag var 19 och Gunno 20...hur många trodde det skulle hålla??? Inte många!!! Men om jag säger att mannen i mitt liv redan dagen efter vi blev ett par sa klart o tydligt att: DET HÄR HÅLLER! LIVET UT!! Ja då vet ni hans inställning!!

Jag var nog inte riktigt lika säker....det tog ett tag...men idag kan jag säga att jag är så glad och tacksam över att mannen min är stabil och pålitlig!! Jag är den fladdriga sorten....som inte alltid lever här o nu....trots det så har det hållit!!!
TACKSAM!!! Men tro nu inte att det bara rullat på!! Vi har haft vår beskärda del av kriser, jag har fladdrat iväg o inbillat mig att livet vore bättre o jag lyckligare utan mannen min, men ändå har vi alltid hållit fast vid varandra, inte för att det är bekvämt utan för att vi har en starkt grundad kärlek oss emellan!!
Det har stormat, vi har bråkat, vi har varit på väg att gå isär, men nånstans har vi ändå alltid lyckats hitta tillbaka till den där kärnan som är ett VI!!! Men fortfarande är JAG just JAG och GUNNO förblir just GUNNO!
Vi är väldigt olika men på nåt sätt så kompletterar vi väl varandra, vi är tajta, vi avslutar varandras meningar, vi pratar i munnen på varandra, vi har skojigt - och vet du!! DÄR tror jag vi har svaret!!! Vad?? Jo för att överleva så MÅSTE man kunna ha ROLIGT tillsammans!! Då bygger man broar!! Dvs man kan ha överseende med saker som kan irritera, för så länge skrattet finns så finns det hopp!!

Jag tänker tillbaka o funderar över hur livet skulle ha varit utan KÄRLEK!!!
Tomt
Innehållslöst
Meningslöst
Tråkigt
Ensamt
Osv....

Livet utan skratt då...
Tomt
Innehållslöst
Meningslöst
Tråkigt
Ensamt
Osv....

Men vad är kärlek??
För mig är det att ge och att få!! Inte ta!!
Respekt för andra människor oavsett kön, tro, politisk uppfattning, hudfärg osv
Kravlöst!!! Dvs att ge utan att förvänta sig något i gengäld!
Där går det snett för många!
Hur ofta möts vi inte av detta: om du bara gör/är/uppför dig SÅ HÄR! DÅ blir du accepterad o älskad!!
Nä!!! Kärlek kräver inget!! Kärlek GER!!! Osjälviskt!! Utan förbehåll!! Kärlek fyller tomrum! Fyller livet med LIV!!

Eller hur!!! Kärlek ÄR!!!
Och kärlek sätter inga gränser!! Gränserna sätter vi! Ofta i "kärlekens namn" men egentligen är det rädslor, hat mm som styr oss när vi vill begränsa kärleken!!
Har ni sett filmen på YouTube som vänder upp o ner på det mesta? En flicka får kämpa med sin omgivnings trångsynthet för att hon blir kär i en pojke...och det är inte acceptabelt!!! Oavsett vad vi tycker så kan vi väl enas om att KÄRLEK ÄR VACKERT!! Inget vi ska dra i smutsen eller trampa på!! Men just det är vi ofta skyldiga till! VI begränsar!!!
När man dessutom manipulerar i kärlekens namn då blir jag riktigt riktigt ARG!!! Och när jag är arg är jag inte att leka med!! Då tar jag strid!! Mot lögn, orätt, feghet, dumhet, manipulation mm
Och en sak är säker!!! Du vet alltid var du har mig!! Jag har ingen dold agenda, jag gömmer mig inte bakom floskler, bakom en mask, bakom religion, bakom vad som är politiskt korrekt...du VET var du har mig!!
När jag var ung, tonåring, så var jag extremt blyg, ja ja jag vet att du kan ha svårt att tro på det! Men om jag fick en fråga på en lektion så rodnade jag och började stamma, en av mina lärare på gymnasiet sa: om jag skulle gå på vad du presterar muntligt så skulle du få betyg tre, kanske två men du presterar ju alltid på skriftliga prov o därför får du betyg fem för jag har förstått att du är blyg!!!
Numera är jag inte särkilt blyg....hmm inte blyg alls...varför?? Jo för att jag VET vem jag är!!! Kärleken har gjort mig trygg!! Trygg nog att våga stå för vad jag tycker!!! Och det jag tycker är att maktmissbruk, härskarteknik, manipulation hör inte hemma i kärlekens värld!!!
Älska varandra!!! Om det är något jag har med mig från frikyrkans värld så är det Jesu ord om att vi ska ÄLSKA VARANDRA!!! Men ändå är det just bland de människorna som jag på sistone sett så mycket av motsatsen, MEN jag har även sett KÄRLEK och det är DET jag vill bära med mig in i framtiden! Jag vill minnas de som levt ut sin kärlek trots hat runt omkring, jag vill minnas att det fortfarande fina människor som står upp för KÄRLEKEN!!! TROTS ALLT!!!
Kärlek och åter kärlek till er alla som läser min blogg!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 7 juni 2014 20:07

...att lära mig att inte vara så godtrogen...
...att lära mig att inte blint tro på människor som säger sig stå mig nära....
...att inte hålla fram mitt hjärta så det blir krossat...igen....och igen....och igen...
...att våga ifrågasätta människor när hela mitt jag ropar: JAG ÄLSKAR!!!
...att lita på min magkänsla...oavsett vad den säger...
...att orka säga nej!!
...att orka vara den jag är....

Har haft intensiv mailkontakt under gårdagen med den person som alltid kommer in under huden, den person som alltid sviker, med den person som alltid lyckas trampa på mitt hjärta...
Vad är det som gör att vi har den sortens människor i våra liv....eller är det bara jag som är dum...som alltid tror på att kärleken segrar, oavsett omständigheter...
Vet du!!! Nu orkar jag inte ta mer skit!!! Jag får helt enkelt bestämma mig för att göra som Dennis: pissa på det o gå vidare!!
Om du inte vet det så är Dennis en av mina hundar, den enda av manligt kön och han är fenomenal på att "pissa på det och gå vidare"
Så!! Kanske har vi nåt att lära av hanhundarna och deras instinkter!!! Om man inte gillar det/de man möter så pissar man på det och går vidare!!
Nu menar jag ju inte att du ska omkring o skvätta högt o lågt...men det kanske ändå är så att vi skulle må bättre om vi kunde vara lite mer som hundarna....du behöver aldrig aldrig tvivla på om en hund gillar dig eller inte!! Det vet du!! För djuren kan inte förställa sig!! De kan bara vara såna som de är!! Ärliga!!! Om en hund inte gillar nåt så VET du det, precis som du VET när de gillar!!!
Vi tvåbeningar borde lära oss av dem!!

Mmm när jag har fått nog så har jag fått nog!!

Så nu har jag bestämt mig för att LE!! För att vara lycklig!! För att må bra!. Jaja jag vet att det finns människor som missunnar mig Glädje, Lycka, Tillfredsställelse...men jag tänker ändå va GLAD, LYCKLIG OCH TILLFREDSSTÄLLD!!!
För jag VET att jag inte gjort nåt fel!!! Jag har bara ÄLSKAT!!! Blivit trampad på...blivit tilltufsad, illa tilltygad...bara för att jag ÄLSKAT!! Och JO!! Jag tänker fortsätta ÄLSKA!!! Men jag kommer att vara mera vaksam över mitt hjärta och inte släppa in rävar, förgörare, tjuvar...osv...

Av Carry Jiewertz Larsson - 5 juni 2014 17:52

Kan man vara det alltid? Trots omständigheter??
Jag tror man kan ha en "Happy" attityd som bär när livett inte är så vidare värst Happy!! Därmed inte sagt att glädje är nåt man väljer eller väljer bort!
Många av er tycker nog att jag bara bloggar när jag är arg eller upprörd...och visst är det så att jag tänder till när jag ser orättvisor, när människor jag älskar blir trampade på eller när jag själv blir trampad på...men!!! Nu bloggar jag bara för att dela att JA!! Jag är faktiskt HAPPY trots omständigheterna!!!
Jag har valt låten Happy med Pharrell Williams som ringsignal för att jag vill påminna mig om att jag KAN vara HAPPY!!
http://youtu.be/y6Sxv-sUYtM

Visst är det skönt när man har stunder då man bara kan släppa alla skit och tillåta sig att vara LYCKLIG!!!
Jag vet ju att jag är lyckligt lottad som har en kärleksfull man sedan typ hundra år...jag har familj som älskar oavsett vad jag presterar, jag har vänner som liksom bara finns där, en del kommer och går men så är livet o det gör mig egentligen inte ledsen för de relationer jag värdesätter mest är de som inte går när det krisar! Så de som går kan jag ju vara utan faktiskt!!

Jag tror minsann att jag ska försöka leva lite mer utifrån bilden här ovanför!
Så:
Jag väljer att umgås med vänner som är kärleksfulla
Jag väljer bort relationer som ger ångest och smärta...nej nej nu menar jag inte att man alltid ska såga folk när man blir irriterad på dem, för sanna vänner kommer alltid att finnas där oavsett hur det stormar! Men de andra som är mer "flyktiga" ytliga bekantskaper de kan jag faktiskt vara utan!
Jag bestämmer mig för att "mata" mig med sånt som lyfter istället för sånt som trycker ner!
Jag tänker försöka fokusera på det positiva istället för det negativa!
Jag tänket också försöka bli mer av en realist...våga se saker, människor så som de är utan att försöka hitta förklaringar till eller bortförklara deras beteende....var o en får ta ansvar för sina handlingar!!

Tog just en liten paus för o läsa en av mina vänners blogg http://kaspelix.bloggplatsen.se där Maria idag skriver utifrån sitt hjärta o sina känslor och hon gör det så bra!!!

Reagerar på det där med att människor utför våldshandlingar i guds namn....hmm i MIN värld står Gud för kärlek inte hat och våld!! Hur kan det då vara så att så mycket våldsbrott sker just i guds namn? Jo för att det inte sker i GUDS namn...när vi människor plockar ner Gud o gör honom till en marionett så blir det så fel, så mycket hat...oavsett om vi väljer att kalla guden Gud, Allah, Jehova, Shiva, Vishnu, Oden....ja du fattar....vi människor är alldeles för bra på att förvandla något gott till något ont, för om jag bara säger: gud har sagt!! Så måste ju alla böja sig...eller??? Nja....nä....har alldeles för många dåliga erfarenheter av onda människor som utnyttjar sin tro för att trycka ner o kontroller, manipulera för att jag ska acceptera ett påstående bara därför....

Oj oj nu halkade jag ju av spåret Happy!!

Men vet du!!! Jag blir genuint GLAD, LYCKLIG, TILLFREDS osv när jag möter människor som står upp trots förtryck, trots religion, trots härskartekniker...såna människor får mig att vilja fortsätta!! Får mig att vilja sprida glädje...inte hat...kärlek...inte hat....lycka....inte hat...omtänksamhet...inte hat....
Så! Kan vi vara överens om att KÄRLEK är så mycket bättre än HAT!! Ja! Just det är ju inte så svårt....det svåra kommer sen när vi mötet hatiska människor som säger sig tjäna kärleken....
Var vaksam! Ta ingen skit! Stå på dig! Var eftertänksam! Acceptera inte förtryck, härskartekniker mm utan säg ifrån!! Man blir mer HAPPY då!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 juni 2014 18:49

Tänk att man måste gå igenom vissa saker om och om igen innan man inser att det inte är nån idé att ens försöka utan nu är det dags att släppa taget....

Idag har varit en sån dag....gråten ligger överst hela tiden...trots det lyckades jag få till ett kanonbra träningspass med min Lykke idag - tänk om jag inte hade mina små skäggtroll som bara ger o ger kärlek utan att KRÄVA nåt i gengäld!!

Har ju skrivit om vad som hände i vårt liv under förra året, hur vi blev svikna o trampade på IGEN av den som "borde" stå oss nära, den som vi bara givit kärlek, kärlek och åter kärlek till!
Ibland hoppas jag att Karma slår till!! Och att människor får det de förtjänar!!! Lagen om sådd och skörd borde träda in nu!!! Please!!!
Men lugn bara lugn jag vet att det sker till slut, för sådd o skörd är inte bara en jordisk princip utan även en "andlig", vilket innebär att JAG behöver inte göra nåt för till slut kommer livet ifatt de som trampar på andra människor helt hänsynslöst!!

Men ibland räcker inte ens vissheten till om att det är så när livet känns nattsvart och utom kontroll.
Att människor kan se sig helt och hållet som offer, helt utan eget ansvar är för mig en av de största gåtorna!
Jag anser att man ALLTID har ett val!!
När vi återigen fick kontakt med den, eller snarare de, som vi sörjt o saknat under sommaren och hösten så var det med bävan, för nånstans inom mig så visste jag att vi skulle bli svikna och lämnade IGEN!! Detta trots att vi gjort allt, och då menar jag ALLT för dem, men den här vändan var vi också skarpa och tydliga i att förtroendet var förbrukat och att det skulle ta tid att bygga upp det igen! Men vi var villiga att bygga!

Men istället för att sakta börja bygga en kärleksfull relation så höggs vi till marken, inte oväntat, för jag är en person som har en känslighet, en intuition, som nånstans visste vad som skulle komma så jag backade lite...höll mig lite på avstånd...kan det vara DET som var den utlösande faktorn?? Ja kanske! Men det förändrar ingenting ändå! Jag vet att den här personen styrs o kontrolleras av sina rädslor, rädsla för att bli sviken, men en sak kan jag säga: VI SVIKER INTE! Vi är tydliga med vad vi tycker, vi är tydliga med att vi anser att man har ansvar för sina egna val och att man ska ta ansvar för sina handlingar! Men vi är också tydliga med att vi ÄLSKAR!!
Om jag har en relation i mitt liv som känns "knölig" som känns "obekväm" så kan jag välja att ignorera eller konfrontera! Jag kommer alltid att KONFRONTERA!!! Jag kommer alltid att vara tydlig med vad jag tycker illa om men samtidigt var tydlig med att visa o leva ut min kärlek!!
Det är det som nu gör ont, som orsakar smärtan i mitt, i mitt o mannens liv....för återigen lämnas vi....men återigen så står vi starka tillsammans och kärleken blomstrar i våra liv!! Vi tänker INTE ta på oss offerkoftan, tänker INTE krossas, tänker INTE gå under....
Varför inte? Jo för vi vet att vi bara handlat i kärlek!! När vi gjorde en orosanmälan till socialtjänsten så var det för att se till att de vi älskar o värnar om skulle få hjälp, få hjälp att ta sig ut ur den destruktiva omgivning de befann sig, omgivningen som var hårt kontrollerad av religiösa inskränkta människor, där ingen nåd finns, ingen frihet finns, inget liv finns...
Jaha så fick jag då ett meddelande, för inte vågade man meddela det direkt utan genom ett mess, att hon nu valde bort oss...IGEN...
Jaa....och vet ni...så får det väl bli, för den här gången stänger jag dörren o låser den med sjutillhållarlås, inte för att vi hatar utan för att nu orkar vi inte bli trampade på fler gånger!! Nånstans måste vi ändå värna om oss själva!! Sluta ta skit! För tro inte att vi inte fått skit!!
Vi har tagit så mycket skit genom åren så ni anar inte, men nu är det nog!! Det räcker! Det är nog nu!

Ja det gör ont!!! Att krama en kaktus gör ont!! Även om jag själv nånstans samtidig kom fram till att det här går nog inte så gör det ändå ont!!!
Slutar det nånsin göra ont? Jag vet inte! Fråga mig om ett år...om tre år....om tio år....vem vet....
En sak vet jag och det är att jag tänker ändå fortsätta våga riskera mitt hjärta, våga tro på människan, men jag kommer kanske att vara lite mer kritisk utan att för den sakens skull bli hård....
Kärlek är det som världen behöver!!!! Massor av KÄRLEK!!!

Jag väljer bort bitterheten!!! Men smärtan finns där ändå.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se