Alla inlägg under augusti 2014

Av Carry Jiewertz Larsson - 9 augusti 2014 16:13

Har under många år levt nära en kvinnofientlig, människofientlig...hmm fientlig i största allmänhet...religion...och NEJ inte kristendom (som enligt mig inte borde vara en religion...men DET kan jag återkomma till senare)
Jag vill inte skriva ut vilken religion det är...men kvinnor uppmanas till att "skyla" sig för att männen ska kunna behärska sig...hmm...bara DET är värt ett eget blogginlägg...ja ja
Idag såg jag ett Danskt klipp där en journalist intervjuade en religiös ledare som förespråkar att man ska hugga händerna av tjuvar (jo...det står att man ska göra så i den "heliga" skriften) och dessutom så bad tjuven (som inte ens bevisats vara en tjuv) om att då händerna avhuggna...öh...hmm...nån mer än jag som har svårt att ta in det o dessutom TRO på det??
Kvinnor som begått äktenskapsbrott (jo..det är kvinnan aom begår brottet även om mannen ertappats med byxorna nere) SKA stenas till döds...och i slutändan av klippet så påpekar den religiöse ledaren att Christiansborg borde döpas om till...XXborg...nej han sa inte XXborg...men för att jag inte ska få dödshot över mig så skriver jag XX...jo så illa är det när religion härskar!!!
Och vet du!! Oavsett religion så är min uppfattning att just religion dödar!!
Men!! Säger nån...är inte du kristen...JO!!! Men jag är INTE religiös!!
För mig är att vara kristen inte att följa religion...följa lagar...följa mänskliga ledare som tycker...som dikterar...att vara kristen för mig är att bejaka KÄRLEK!! MÄNNSIKORS LIKA VÄRDE!! OMSORG...OMTANKE...ALLT SOM TILLFÖR LIVET NÅGOT POSITIVT!!
För om det var något Jesus gjorde så var det ÄLSKADE!!! BEJAKADE!! SÅG DEN LILLA UTSATTA MÄNNISKAN!!
Sluta lägg krav på människor i kristendomens namn!!! Krav...förtryck...är MÄNSKLIGA PÅFUND!!
Kärlek ochdet kärlek är det endasom kan rädda oss!!

Tänk om religiösa människor kunde ägna sig lite mer åt att sudda ut hatet istället för att befästa hatet!!

Kärlek och bara kärlek får mig att lyfta...att sväva...att ge...att se...

Så: ÄLSKA DIN NÄSTA SÅ SOM DIG SJÄLV!!

Oj!!! Vem sa nåt sååååå bra!! Jo Jesus....den som religiösa människor vill få in i ett fack...den som religionen vill få verka inskränkt...den som bara gav och fortfarande ger KÄRLEK!!!
Tror du på allvar att Jesus skulle trycka ner...skulle förminska...skulle sätta sig över...vem?? Jo den lilla svaga människan dvs dig o mig!!!
NEJ!!! Inte om du frågar mig...men frågar du nån religiös så kanske svaret blir annorlunda!!

Jag tänker fortsätta utmana de religiösa oavsett religion, jag tänker fortsätta lyfta...sväva...vara lycklig...jag tänker försöka se och utmana!!
Gör det du oxå!!! Det blir så mycket bättre då!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 8 augusti 2014 21:06

Funderar lite över folk....surfade runt o läste ikväll igen...ja du vet....ibland blir man nyfiken...särskilt på de där beskäftiga, politiskt korrekta människorna som så ofta uttrycker hur ofaaaaaaantligt lyckliga....harmooooooooniska o tillfreeeeeds de är...

Nån mer än jag som reagerar på människor som allt för ofta verkar ha ett behov av att uttrycka sin lycka...harmoni...mm nån stans så får jag en fadd smak i munnen....det känns ju inte äkta...för...hmmm...de flesta av oss har liv som går lite upp o ner...men trots både med o motgångar så är vi nöjda med livet...däremot har vi inte ett BEHOV av att prångla ut ur otroooooooligt lyckliga, harmoniska mm vi är....
Jag säger bara: LÖGNARE!!!! Lögnare finns överallt, och lögnare kommer alltid att ha behov av att visa sig från sin bästa sida...framhäva - vad som kanske är den enda - sina goda egenskaper...men!!! Och jag säger MEN!! Vi som känner de här personerna...som funnits i deras nätverk innan de behövde gå vidare för att hitta nya lättlurade "vänner" vi VET!!! Vi vet hur det egentligen är bakom kulisserna...


Det är vad som döljer sig där bakom som VERKLIGEN definierar en människa!!! Nu pratar jag faktiskt inte om fysisk skitighet...ifall nån nu trodde det...utan den där smutsigheten som tränger fram, tränger igenom det som syns trots att man hela tiden ropar ut hur harmonisk o tillfreds man är....
Skitsnack!!
Det går lixom inte att ena stunden lägga upp en bild på sitt fina - vad det nu kan vara...när verkligheten är en helt annan!!
Nej!! Våga visa vem du är!!! Oavsett om ytan är vacker...städad...renputsad...du vinner på det....i alla lägen!!
Varför?? Jo för de flesta av oss i den verkliga världen ser bortom ytan..ser igenom...ser verkligheten...och det är inget fel på verkligheten om du frågar mig!!
Att till varje pris söka harmoni...är det verkligen viktigt?? Kaos?? Vad kan komma ur kaos??
Oj oj! Kaos för mig är oförutsägbarhet...är det nåt dåligt??? Nej!! Jag kan däremot tycka att motsatsen dvs förutsägbarhet är trååååååkigt....och tråkigt är inte...hmm...va...tråkigt...är faktiskt en nödvändighet för att kunna känna motsatsen!!
Om jag enkelt ska beskriva mig själv så är det nog att jag är full av motsatser!! Motsatser, olikheter, mod att vara annorlunda, mod att våga visa den man innerst inne är, mod att stå upp för orättvisor, mod att stå på den svages sida....allt detta är sådant aom jag verkligen hoppas på att vara...sådant som jag eftersträvar...harmoni...nja....är harmoni ett självändamål...en sinnebild av det där som de flesta hoppas på att uppnå...harmoni till varje pris?? NEJ!!! Jag tror att harmonin flyger sin kos när den känner sig utnyttjad...va?? Jo...harmoni infinner sig när du som minst anar det...när du kanske minst förtjänar det...när livet egentligen är kaotiskt...när livet bara bjuder på sura äpplen...

Mmm tämj inte kaoset inom dig...tämj inte tigern....tämj inte det vilda...det okontrollerbara...det otämjbara...bejaka det!!! Ja!!! BEJAKA DEN DU ÄR!!!
Jaha...men jag är ju ALLTID HARMONISK!!! Fint då är du det!! Även om jag tvivlar...
I min värld - säger inte att det är rätt...säger att det är i MIN värld - så är kaos lika nödvändigt som harmoni!!
UTAN KAOS FINNS INTE HARMONI!!
Tänk så här: om det aldrig blev mörkt...skulle du uppskatta ljuset då...skulle du ens vara medveten om ljuset...skulle ljuset betyda något...ja du fattar!!
UTAN MÖRKER FINNS INGET LJUS!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 3 augusti 2014 23:30

Goda vänner betyder ALLT!! Typ!! Eller hur!!
När livet rullar på...när allt är som det ska...när allt är positivt...det är DÅ man bygger relationer!!! Det är DÅ man grundar vänskap!!! Det är DÅ grunden läggs!!
För om/när livet sen kraschar....havererar...kapsejsar...går åt skogen...av en eller annan anledning....det är DÅ vännerna kliver in...tar kommandot (på ett positivt sätt) det är DÅ du märker om grunden är lagd!!
När det är kaos är det inte läge att bygga vänskap....inte läge att lägga grunden....
Ja du fattar vad jag menar!!! Eller hur!!!

En krasch är en krasch!! Oavsett vad någon annan kallar det!!!
Men...nja....du har en svår period i livet...du har drabbats av en mittilivetkris....klimakteriet....så här är det inte alltid...osv osv....ja du vet...
Det finns ALLTID människor som vill förringa...förminska...få dig att känna dig liten...mindervärdig...mm
Lyssna INTE på dem!!! Gör inte det!!!
Du är du och du duger!! Och en krasch är en krasch och enligt min åsikt så är det inget DU styr över!! Inget JAG kan KONTROLLERA!!
Jag rasade...gick i väggen...blev utbränd...drabbades av en utmattningsdepression...kalla det vad du vill....kontentan är: JAG KRASCHADE!!
På riktigt!!! Ordentligt!!! All in!!!
Jo...jag gör ju inget halvhjärtat!!! Inget "bara för att"....inget sisådär...ja du fattar!!
När jag kraschade så var det: KRASH BOOOOOOM BANG!!! INGEN VÄG TILLBAKA!!!
Va????? Vad menar jag nu?? Finns/fanns det verkligen ingen väg tillbaka...oj...oj...katastrof!!! Nederlag!!! Sånt vill vi inte höra!!! Så snälla!!! Uppför dig!! Rätta in dig i ledet!!! Gör vad som krävs för att det inte ska bli pinsamt....osv...

Ja!!
Så här X antal år efter att jag rasade...kraschade...gick under...så kan jag faktiskt tillåta mig att tänka positiva tankar kring utbrändheten....inte bara bli nedtryckt av....slås ned av...tanken på att jag inte längre är en produktiv människa som "bidrar" till samhället!!
Jag har verkligen betalat min del...fått betala priset...ja du fattar...jag gick sönder!!! Vems var felet!!?? Hmm...inte enkelt att svara på....var det min chef...som inte såg....var det mina medarbetare som krävde...var det den där som högg mig i ryggen o ville ha mitt jobb...var det jag som inte kunde sätta gränser..var det...var det...var det...
Det svaret kan vi nog aldrig få!! För det finns inget enkelt svar...visst vore det skönt (för mig) att kunna säga: X ville ha mitt jobb så jag...eller: X var en dålig chef....eller: om bara...ja vi kan hålla på i oändlighet!!!

Till vilken nytta??

INGEN!!!! INGEN ALLS!!

Skyll på vem du vill...men...vad hjälper det???
Svar: det hjälper ingen!!
Blir jag frisk från min utbrändhet för att någon tar på sig ansvaret??? NEJ!
Kan jag köra på som jag gjorde innan för att någon säger att "det var mitt fel"? NEJ!!
Blir något överhuvudtaget bättre för att jag försöker flytta skuldbördan?? NEJ!!
Nu - äntligen - har jag kommit till ro!! Är harmonisk utan att känna skuld!!
Och vet du!! Jag kan känna glädje....förnöjsamhet...harmoni...
Och!!! Framför allt!! Så uteblir skulden!
Äntligen!! Äntligen så är jag fri från det Lutherska Arvet!!! Jag har inte Luther som sitter på axeln o viskar: du duger inte!! Du borde...du måste...du skulle....du...du....du....
Luther kan dra dit....ja du vet....
Det Lutherska arvet kan nog va bra ibland....men för mig har det oftast ställt till det...krav....krav....krav....

Äntligen så kan jag känna o acceptera att jag är FRI!!!!'

FRI
Att leva
Att vara den jag är...den jag är menad att vara...
Att ha åsikter...som inte alltid är bekväma....
Att älska
Fri Från religionens förtryck!!! Och då menar jag inte Gud!!! För Gud förtrycker inte!!! Människor förtrycker!!! Människor förminskar!!
Fri att ÄLSKA!!!

Jaha!! Vad har det med goda vänner att göra?? Jo!! Goda vänner låter dig vara den du är!!! Låter dig utvecklas fast de kanske har en annan åsikt!!! Låter dig...ja du vet...låter dig!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 2 augusti 2014 16:32

Så har augusti månad börjat o jag inser att det inte alls är höst!!! Det är ju sommar ett bra tag till!! Inte så att jag på nåt vis får ångest av hösten, snarare tvärtom, hösten har alltid varit en favorit!! Älskar när man äntligen kan gå ut o plocka svamp o njuta av att löven skiftar färg, luften blir hög o klar o jag vaknar verkligen till liv då!!
Men jag har mer o mer lärt mig uppskatta både vår o sommar!! När jag jobbade inom försäljning så var våren o försommaren hektisk!! Innan jag gick på semester så skulle ju halvårsbudgeten va fixad o helst lite till så att jag kunde inleda hösten med ett lugn...våren är dessutom kravfull...du MÅSTE: putsa fönster, vårstäda, tvätta mattor, vara glad o livfull, se fram mot semester (som gav ångest), bli brun, va smal....krav....krav...KRAAAAAV....
Med åren har jag lärt mig slappna av...lite....lärt mig njuta av nuet...lite....helt enkelt lärt mig acceptera livet!!! Lite....
Vad är det som gör att vi tvåbenta har så svårt att NJUTA!?? NJUTA av nuet, livet, vänner, kärlek som ges...nånstans känns det som att vi alltid måste vara vaksamma....tvivlande...jaha...men ok...han/hon säger att jag är älskad, uppskattad, omtyckt, värdefull osv
Kan jag inte bara tro på det då??? Va???? Måste vi hela tiden ha den där tvivlande, skeptiska, negativa figuren som sitter på axeln o säger: nääää DU duger inte...INGEN kan älska dig....DU är ett misslyckande....

Det som är JAG är inte lika med mina misslyckanden!!! Oavsett vad någon - jag själv eller någon annan - vill få mig att tro!!!
Den som är bäst på att trycka ner mig är.....JAG!!! Jo...och jag gissar att du kan hålla med mig...nej nej inte att det skulle va jag som trycker ner dig...men DU trycker ner o förminskar DIG!!!
Kan vi inte bestämma oss för att sluta med det!! Please!!! Det finns ju så mycket annat...bättre som vi kan ägna oss åt!! Jante kan dra dit pepparn växer!!! Här är inte Jante välkommen o jag hoppas du kör'n på porten oxå!!

Tänk om vi tillsammans kunde samla våra krafter o en gång för alla få Jante att abdikera!!! Det är ju så att Jante kan bara regera om du o jag tillåter det!!! Tänk på det!!

Jag har gått genom så mycket i livet, både positivt o negativt, men trots mina goda föresatser så är det oftast det negativa som poppar upp, som gör sig påmint....MEN nu ändrar vi på det!!
Samla ihop allt positivt du kan i ditt liv och ta upp det till ytan, låt det positiva genomsyra dina tankar och tillåt det påverka dig!!
Uppåt! !! Framåt!!! Inte: neråt...bakåt....vältra dig inte i det som varit kass...det negativa du egentligen inte vill minnas...ta lärdom av det men lev inte i det!!! VÄLTRA DIG I DET SOM ÄR BRA!!

Lev här och nu!! Det här behöver jag påminna mig om ofta...ofta...ofta...
Självklart hjälper det om man omger sig med BRA VÄNNER!!! Vänner som ser...som uppmuntrar...som stöttar...ja...BRA VÄNNER HELT ENKELT!!

Ja har man ett gott hjärta så kommer man långt...nja...man kanske inte uppnår berömmelse och ära...men man kommer långt!!
Ett ärligt, uppriktigt, kärleksfullt hjärta kan aldrig va fel!!
VÅGA ÄLSKA!! BÅDE DIG SJÄLV O DIN NÄSTA!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se